Prostaatkanker, uw partner en u

De kanker is uw leven - en naar alle waarschijnlijkheid ook uw intimiteit - binnengedrongen. Bepaalde ongewenste effecten van de behandeling kunnen ervoor zorgen dat u zich minder begeerlijk voelt of dat u minder verlangen voelt. 

De partners van patiënten kunnen hier licht over gaan of zien het als iets fataals, en hun mannen raken enkel meer gekwetst. Een delicaat onderwerp om in dit programma ter sprake te brengen, maar het is belangrijk om er als koppel niet over te zwijgen.

Praat met uw partner

De verandering van uw lichaam en uw humeur, de gevolgen van zo'n interventie op de urinaire en seksuele functies, de uitwerking van een behandeling op het libido en/of de erectie, dat zijn "heel ongewenste" effecten. Aangezien de ziekte uw leven als koppel in de war brengt, kies ervoor er toch iets positiefs van te maken! Praten is de eerste sleutel: elkeen vertelt wat hij mist, wat hij verwacht, waar hij spijt over heeft en waar hij op hoopt. De tweede sleutel zijn projecten, het avontuur van het koppel. Niets houdt u tegen om er nieuwe te starten; plan zaken die u samen wilt doen of wilt zien. Het zijn de drijvende krachten bij de samenhorigheid en tederheid.

De intimiteit behouden

Seksuele activiteit is een regelaar van ons humeur, het is een belangrijke factor in de relatie van het koppel. Een van de bijwerkingen van een operatie of van hormonale therapie van prostaatkanker, is impotentie. Zich niet in de mogelijkheid bevinden om een erectie te krijgen of te houden, kan enorm stresserend zijn voor sommige mannen, maar hulp is mogelijk, en u zou niet bang moeten zijn het onderwerp bespreekbaar te maken met uw partner, en samen hulp te vragen. Bespreek samen de mogelijke opties met uw arts.

Tal van liefdevolle of eenvoudigweg zachte gebaren, van massages tot lieflijke strelingen, verlengen deze intieme uitwisselingen en uw - waarschijnlijk - lange geschiedenis als koppel.

Feel+®voor twee

De tips over levensstijl die gegeven worden in het Feel+ programma zijn goed voor iedereen, ook voor uw partner. Bespreek het plan met uw partner, en kijk of ze met u het evenwichtig dieet wil volgen, net zoals de oefensessies en de wandelingen. Het werkt motiverend om hulp te krijgen tijdens de veranderingen in levensstijl, er kunnen vele gezellige momenten zijn waar u als koppel samen kunt van genieten. Een goed referentiepunt: een goed wandelritme betekent dat u kan praten zonder buiten adem te zijn.

Geef dit een cijfer

Nog geen stemmen

Feedback Form