Het Feel + ® programma

Het Feel + programma is een ondersteuningsprogramma voor mannen met prostaatkanker die behandeld worden met een hormonale behandeling.

Deelname aan het programma zal u helpen de controle over uw leven met de ziekte te hernemen en zal u aanwijzingen geven over hoe meer fysiek actief te worden. Bovendien zal u tips krijgen over het verbeteren van de voedselkeuzes die u maakt. Het programma zal u ook leren dat over de ziekte praten, u en uw dierbaren kan helpen beter om te gaan met de ziekte.

Hoe kan het programma u helpen?

Het krijgen van een hormonale therapie, net zoals met ieder geneesmiddel, kan ongewenste effecten veroorzaken. Veel van die bijwerkingen kunnen verminderd of tegengegaan worden door de levensstijl te veranderen, zoals voorgesteld  binnen het Feel + -programma.

Vergeet niet dat het enige tijd kan duren alvorens u de voordelen van het Feel+ programma ook kan voelen of zien. Je niet moet proberen om alles tegelijk te doen. Doe dingen langzaam en zorg ervoor dat u met uw arts of verpleegkundige kan praten alvorens deel te nemen aan het programma. Sommige van de veranderingen in uw eetgewoonten of sommige lichamelijke oefeningen zijn misschien niet geschikt voor u. Samen met uw arts en het verpleegkundige team kunt u bespreken wat voor u geschikt is.

 

 

Wie ontwikkelde het Feel + Programma?

Het Feel + programma werd ontwikkeld in samenwerking met professor Bertrand Tombal van het Universitaire Ziekenhuis Saint-Luc in Brussel, België, een specialist in de behandeling van prostaatkanker, met de steun van Ferring.

Ferring is Professor Tombal en zijn werk dankbaar, evenals alle artsen, verplegend personeel, fysiotherapeuten, patiënten en vele anderen van het Universitaire Ziekenhuis Saint Luc, die het Feel + programma hebben gesteund. 

Feel + wordt door Europa Uomo ondersteund - de Europese Prostaat Cancer Coalitie.

De JAMES® oefeningen, het onderdeel die de lichamelijke activiteit van het Feel + programma vormt, zijn ontwikkeld door de heer Eddy Kuypers, een sportcoach gevestigd in België. De JAMES methode is opgesteld om te voldoen aan de aanbevelingen voor de fysieke activiteit door de Belgische, Europese en Noord-Amerikaanse gezondheidsautoriteiten. De geselecteerde oefeningen voor het Feel + programma zijn  gebaseerd op de behoeften en mogelijkheden van de patiënten.

Geef dit een cijfer

Gemiddeld: 4.3 (6 stemmen)

Feedback Form