Kies een gym

Wanneer u deelneemt aan het Feel+® programma, vraag dan het advies van de coach of de fysiotherapeut. Hij kan helpen bij het correct uitvoeren van de oefeningen in het JAMES® programma. Naar de gym gaan is ook een oplossing, maar misschien is dit een wereld waar u niet thuis in bent. Gym, fitness, bodybuilding…er zijn vele clubs, en er zal er zeker een zijn vlakbij u. Alle clubs zijn verschillend, het is belangrijk er u thuis te voelen.

Hier enkele raadgevingen over het kiezen van een gym:

 • Goed ondersteund door professionelen.
  Kies een club die goed ondersteund wordt door gediplomeerde monitors.  Ze zullen uw programma en de voorzorgen die u moet nemen, begrijpen. Meerdere gediplomeerden zijn een pluspunt, omdat er steeds iemand is om u te helpen
   
 • Verwelkomend en aandachtig.
  U kan er van op aan, u bent niet de enige senior die naar een gym of fitness club gaat- ze zijn niet alleen voorbehouden voor bodybuilders. Ze zullen meerdere programma’s hebben die geschikt zijn voor u. U moet er advies en persoonlijke hulp kunnen vinden.
   
 • Proper en goed uitgerust. 
  Twijfelachtige kleedkamers, smerige douches, verdachte tapijten of geen handdoeken: vlucht! Een goede club respecteert haar leden en hun hygiëne, ze stelt hen propere handdoeken en zelfs hartslagmeters ter beschikking. "Cardiovasculair ondersteuningsmateriaal is onmisbaar", bemerkt Eddy. Als er meerdere toestellen zijn, heeft u meer kans dat er één vrij is. Voor de spieroefeningen gebruikt u de lichtste gewichten en verifieert u het minimale gewicht bij de toestellen.
   
 • Gemakkelijk toegankelijk
  Niettegenstaande een dat gym of club vlakbij uw woonplaats de voorkeur geniet (en met parking indien u met de wagen komt), kies echter niet noodzakelijk de dichtstbijzijnde club. Vergelijk binnen een aanvaardbare afstand.
   
 • Sympathiek!
  Ieder heeft zijn eigen idee over sfeer. Probeer te achterhalen op welke uren de club het dichtst bij uw smaak aanleunt. Met andere senioren? Of met alle leeftijden, wat waarschijnlijk iets minder rustig zal zijn? Bezoek de club in de daluren, om zo te kunnen profiteren van de beschikbaarheid van het personeel. Over het algemeen kan u de club voor uzelf hebben in het tweede deel van de voormiddag of het begin van de namiddag! 
   
 • Ten slotte, test!
  Koop een beurtenkaart voor u een jaarabonnement neemt. Wees niet bang om nieuwsgierig te zijn naar de lessen in verschillende disciplines, met het advies van monitoren.

Waarom naar een gym gaan?

Argumenten waarom u naar de fitness of de gym zou moeten gaan houden in dat u toegang hebt tot al het nodige materiaal, dat u gezelschap hebt bij het sporten of meer algemeen "mensen om zich heen", bovendien krijgt u advies van professionals. Gym en fitness clubs zijn open op vaste uren en bieden bijgevolg een moment dat moet gepland worden. Er bestaat  de mogelijkheid om nieuwe dingen uit te proberen, zoals fietsen, roeien of lopen op de loopband (perfect op regenachtige dagen!). Denk er eens aan om yoga, stretching, tai chi, pilates, uit te proberen in een ondersteunend kader. 

Wat zijn argumenten om niet naar de gym te gaan? Je zal oefenen met andere mensen of in een sfeer van zweterige inspanning, en er kan muziek spelen, of u dat nu wilt of niet. Er zijn een reeks vaste uren waarop u kan deelnemen aan de sessies. Het staat u vrij om niet te kiezen om naar de gym te gaan, als u zelf maar de nodige wilskracht heeft om uw bewegingen precies en gemotiveerd uit te voeren!

Ritme en regelmaat

Een van de voordelen van lid zijn van een club is dat u zich niet voor een halfuurtje verplaatst. U neemt dus automatisch de tijd om uw oefeningen uit te voeren, om een roeitrainer te testen, om een stretching les te volgen.
Houd uw eigen ritme aan en spiegel het niet aan dat van uw buren roeiers, fietsers of lopers. In ieder van ons huist een competitiegeest, maar laat die u niet met spierpijn wakker worden.

“Ik heb twee clubs geprobeerd voor ik de mijne vond. Je moet je niet laten intimideren omdat je nieuw bent. Er zijn mensen die sporten voor de spiegel, maar over het algemeen zijn de mensen hartelijk.” Bernard, 73 jaar

Geef dit een cijfer

Gemiddeld: 4.5 (2 stemmen)

Feedback Form